Szynka surowa wędzona Demon'a.pdf

(147 KB) Pobierz
348160366 UNPDF
Szynka surowa wędzona Demon'a
P roces produkcji:
Mięso:
mięso z szynki wieprzowej - 0,9 kg
Składniki zalewy:
peklosól - 62 g,
woda - 0,4 litra,
czosnek,
liść laurowy,
papryka słodka,
Peklowanie:
Peklosól rozpuszczona w wodzie, z dodatkiem wywaru z liścia laurowego (3 listki), 5 ząbków
czosnku ( przeciśnięty przez praskę ) i 1 łyżeczki papryki słodkiej.
Peklowanie 3 dni w solance + każdego dnia nastrzykiwanie. W sumie 3 nastrzyki po 50 ml
każdy.
Ociekanie:
Po zapakowaniu do siatki ociekanie 16godzin.
Wędzenie:
Wędzarnia rozgrzana do temp. 60 st.C., obsuszanie 1h .
Wędzenie zrębkami bukowo-olchowymi 3 godziny w temp. 50-60 st.C.
348160366.004.png 348160366.005.png 348160366.006.png 348160366.007.png 348160366.001.png 348160366.002.png 348160366.003.png
Smacznego - Demon
Dodam od siebie, iż jest to pierwszy produkt Demon'a i w dodatku wędzony w nowej
wędzarni "Grzegorza"
Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin