Bitki wo�owe z grzybami --------------------------------------- Sk�adniki 60 dag pol�dwicy wo�owej gar�� suszonych grzyb�w 1 cebula 200 g kwa�nej �mietany s�l, pieprz 2 p�askie �y�ki m�ki 3 dag t�uszczu ok. 1 litra wody Grzyby moczy� przez kilka godzin. Wo�owin� pokroi� w plastry i szybko zrumieni� na du�ym ogniu na t�uszczu. Przed zdj�ciem z patelni posoli� i popieprzy� p�aty mi�sa. Wo�owin� prze�o�y� do garnka i zala� wrz�tkiem. Doda� grzyby pokrojone na mniejsze kawa�ki zrumienion� na patelni pokrojon� cebul� i dusi� kilka godzin pod przykryciem a� mi�so skruszeje. Wody powinno by� tyle, �eby wo�owina nie wystawa�a za mocno z sosu. Na koniec dok�adnie rozprowadzi� m�k� w �mietanie i zag�ci� t� mieszank� sos. Najlepiej bajpierw do kubka ze �mietan� i m�k� wlewa� po trochu gor�cego sosu z garnuszka i dok��dnie miesza�, a dopiero potem wla� wszystko z powrotem do rondelka. W przeciwnym razie mog� wytworzy� si� grudki. Ca�o�� doprawi� sol�, pieprzem, s�odk� i ostr� papryk�. Podawa� z ziemniakami z wody i sur�wk� z kapusty. http://kulinarny.blogspot.com/
tatanka.com