Piersi kurczaka po brazylijsku.rtf

(5 KB) Pobierz
Piersi kurczaka po brazylijsku

Piersi kurczaka po brazylijsku

 

Składniki:

4 piersi kurczaka

opakowanie zupy cebulowej w proszku

(można uż Zupy cebulowej z grzankami Danie w 5 minut WINIARY)

szklanka jasnego piwa

2 łki masła

3 łki Majonezu dekoracyjnego WINIARY

pieprz, sól

 

Mięso pokrój na porcje, każdy kawałek dokładnie natrzyj solą i pieprzem, posmaruj cienko majonezem, a następnie obtocz w proszku zupy cebulowej.

 

Przygotuj żaroodporne naczynie - starannie wysmaruj je masłem (łka), po czym ułóż porcje kurczaka i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika. Kurczaka piecz do miękkości, polewając piwem i pozostałym stopionym masłem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin