Kurczak z oliwkami i papryką.rtf

(6 KB) Pobierz
Kurczak z oliwkami i papryk¹

Kurczak z oliwkami i papryką

 

Składniki:

35 dag piersi kurczaka

2 duże czerwone papryki

łka startego parmezanu

10 dag czarnych oliwek bez pestek

20 liści bazylii

50 dag mrożonego ciasta francuskiego

jajo

l

 

Umyte i osuszone papryki upiecz w gorącym piekarniku. Wyjmij je, gdy skórka sczernieje, a potem zawiń w folię i zostaw do ostygnięcia. Teraz oczyść (zdejmij skórkę i usuń gniazda nasienne), pokrój na ćwiartki i osącz.

 

Opłukane mięso kurczaka osusz, podziel na cienkie kotlety i posól. Ciasto rozmroź, rozwiń, a potem starannie posmaruj rozbitym jajem i posyp parmezanem. Na środku układaj warstwami: połowę mięsa, połowę papryki, oliwki, liście bazylii, drugą połowę papryki i drugą połowę mięsa. Brzegi ciasta starannie ze sobą zlep, a wierzch posmaruj pozostałym jajem, całość ponakłuwaj.

 

Piecz w gorącym piekarniku około 30 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin