Barszcz z fasolą.rtf

(5 KB) Pobierz
Barszcz z fasol¹

Barszcz z fasolą

 

Składniki na 4 porcje:

1 l soku buraczano-jabłkowego

2 puszki fasoli białej lub czerwonej

sok z cytryny

cząber

bek czosnku

cukier

l, pieprz

 

Sok podgrzej, dopraw sokiem z cytryny, czosnkiem zmiażonym ze szczyptą soli, pieprzem, cząbrem i cukrem. Otwórz puszki z fasolą, zawartość odcedź i dodaj do barszczu. Całość zagotuj, ale nie trzymaj długo na ogniu, bo straci kolor. Barszcz podawaj jeszcze gorący z ciemnym chlebem.

 

Jeśli dodasz do barszczu około 30 dag podsmażonej na tłuszczu kiełbasy, będzie to znakomity i pożywny obiad dla całej rodziny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin