KRUCHE GWIAZDKI.doc

(24 KB) Pobierz
KRUCHE GWIAZDKI

KRUCHE GWIAZDKI

300 g mąki

250 g masła

100 g cukru pudru

szczypta mielonych goździków

szczypta mielonego cynamonu

1/2 szklanki konfitury lub marmolady

cukier puder do posypania

2 żółtka

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość 1/2 cm i wycisnąć foremką gwiazdki. W środku gwiazdek wyciąć małe dziurki. Wszystkie ciastka ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Piec ok. 10 minut. Ciastka bez dziurek smarować marmoladą i nakładać na nie ciastka z dziurkami. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin