Składniki
3 średnie pory,
3 jajka,
0.5 puszki kukurydzy,
2 małe kiszone ogórki,
1 łyżka musztardy,
3 łyżki majonezu,
sól,
pieprz,
szczypta cukru.
Sposób przygotowania
Jajka włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować ok. 7 min.
Wyjąć, włożyć na kilka minut do zimnej wody.
Przestudzone obrać.
Pory przekroić wzdłuż na pół, dokładne umyć pod bieżącą wodą, osuszyć.
Pokroić w cienkie paseczki.
Kukurydzę osaczyć z zalewy. Ogórki i 2 jajka pokroić w kostkę.
Z trzeciego jajka wyjąć żółtko i odłożyć.
Białko posiekać.
Żółtko rozgnieść widelcem, dodać majonez i musztardę, wymieszać.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Pory, jajka, ogórek i kukurydzę włożyć do salaterki, polać sosem, delikatne wymieszać.
max3456