Sałatka z ogórka i wodorostów .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

paczkowane, suszone wodorosty

 

pół ogórka

 

1 łyżka oleju

 

czosnek

 

imbir

 

szalotka

 

2 limonki

 

pół łyżeczki cukru

 

2 łyżki oleju sezamowego

 

ziarno sezamowe

 

Przygotowanie:

 

Zalać wodorosty wodą i zostawić na pięć minut, żeby zmiękły.

 

Rozgrzać olej, wrzucić czosnek, imbir i szalotki.

 

Dodać wodorosty i smażyć pięć minut.

 

Dodać sos z dwóch limonek, cukier i olej sezamowy.

 

Pokroić ogórka na cienkie paski i dodać do wodorostów.

 

Posypać ziarnem sezamowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin