Nalewka kokosowa-nie malibu.doc

(5 KB) Pobierz

             

NALEWKA – KOKOSOWA - TO NIE MALIBU.

 

Składniki:

- 1 paczka wiórków kokosowych.

- 1 szklanka spirytusu

- 1 szklanka źródlanej wody

- 1 paczka cukru waniliowego

- 3 goździki

- 1 puszka – mleko skondensowane słodzone

- 1 puszka – mleko skondensowane nie słodzone

- 500 – 600 ml spirytusu

 

Sposób przyrządzania:

1.Do 0.9 l słoika wsypać paczkę wiórków kokosowych, cukier waniliowy, goździki, wlać szklankę źródlanej wody i spirytus, dokładnie wymieszać i zakręcić przykrywką, odstawić na 2 tygodnie do lodówki i raz po raz zamieszać.

2. Po 2 tygodniach odcedzić wiórki od wódki.

3. Do naczynia wlać odcedzoną wódkę,wlać mleka z obu puszek i spirytus, wymieszać i rozlać do butelek. Gotowe do spożycia, gdy dłużej stoi tym lepsza.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin