JAJA FASZEROWANE I ZAPIEKANE.rtf

(31 KB) Pobierz

 

 

 

 

     JAJA  FASZEROWANE  I  ZAPIEKANE

 

 

 

 

 

 

 

     

      Składniki

 

    8 dużych jajek

    1 mala czerwona cebula

    1 łeczka suszonej pietruszki

    1 duza lyzka majonezu

    1 łeczka musztardy

    przyprawy(pieprz ziołowy,papryka sol)

    bulka tarta

    1/2 ząbku czosnku

 

 

 

 

 

Jaja ugotować na twardo,ostudzicPo ostudzeniu przepołowić  i wydrąż  żółtka - żółtka polaczyc z cebulka,pietrszuka i przyprawami.Dodać majonez i musztardę.Dokładnie wymieszać.Po koniec dodać czosnek i pozostawić na ok 20 min do "przegryzienia."

Polówki białek faszerować masa jajeczna i układać w naczyniu żaroodpornym.Każda polowke oprószyć delikatnie bulka tarta.zapiekać w temp 160 do momentu zbrązowienia bulki. 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin