Bażant z Lecso.txt

(0 KB) Pobierz
               Ba�ant z Lecso
 
Sk�adniki

    * 2 ba�anty
    * 1 kg pomidor�w
    * 2 kg zielonej papryki
    * 2 g pieprzu mielonego

    * 5 g papryki mielonej
    * 10 dag smalcu
    * 30 dag cebuli
    * s�l

Opis przygotowania
ba�anty oczy�ci� zostawi� z wn�trzno�ci serce i �o��dek ptaka w�o�y� do garnka i zala� wod� gotowa� do mi�kko�ci oddzieli� mi�so od ko�ci i pokroi� na 5 dag kawa�ki podrumieni� na smalcu posiekan� cebul� doda� pokrojon� w kr��ki papryk� 2kg i pomidory papryk� w proszku s�l pieprz troch� wody i dusi� pod przykryciem gotowe warzywa wymiesza� z mi�sem ba�ant�w kilka minut razem dusi�
Zgłoś jeśli naruszono regulamin