Kiełbasa Dziadka w wykonaniu Stokrotki.pdf
(
644 KB
)
Pobierz
348094000 UNPDF
Witajcie.
U
trwaliłam produkcję kiełbasy Dziadka na zdjęciach (zawsze zapomnę o zdjęciach).
Kiełbasę tę zrobiłam z:
2,5 kg łopatki b/k,
0,5 kg podgardla.
Mięsa drobnego nie dałam, gdyż po porostu u mojego masarza takiego nie ma.
Mięso sklasyfikowałam wg swojej wiedzy - nawet dobrze mi wyszło. Po zmieleniu
zapeklowanego mięsa jako przyprawy dodałam po 1 płaskiej łyżeczce:
pieprzu,
gałki muszkatołowej,
startej kolendry,
startej gorczycy (nie lubię całych kulek w kiełbasie),
oraz przeciśnięte 4 ząbki czosnku.
Kiełbasy robiłam w piątek wieczór, a w sobotę rano były wędzone. Całonocne osadzanie nie
zaszkodziło jej. Kiełbasa wyszła wyśmienicie!!!
Jest to najlepsza z kiełbas które do tej pory
zrobiłam.
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie czy w mięsie drobnym znajdują się inne
rodzaje mięs np. okrojony karczek czy szynka? Jeśli tak to w skład mojej kiełbasy jest
niewłaściwy ale mimo to naprawdę jest super.
Plik z chomika:
Faficzek-10
Inne pliki z tego folderu:
Kiełbasa całoroczna Andrzeja K(1).pdf
(873 KB)
Kiełbasa całoroczna Andrzeja K.pdf
(873 KB)
Kiełbasa chłopska.pdf
(178 KB)
Kiełbasa cieszyńska(1).pdf
(130 KB)
Kiełbasa cieszyńska.pdf
(130 KB)
Inne foldery tego chomika:
▨ CUKIERNIA LIDLA
▣ Rączka gotuje
• Smaki polskie
Anielska kuchnia
Brodzik od kuchni
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin