Owocowa sałatka w arbuzie.doc

(379 KB) Pobierz
Składniki:



Owocowa sałatka w arbuzie

 

Składniki:

arbuz

20 dag porzeczki

30 dag ciemnych drobnych winogron

3 renklody

3 łyżki cukru

Pół szklanki wody

1 kieliszek rumu

Listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji

 

Przygotowanie:

Z połówki arbuza dekoracyjnie przekrojonego w ząbki wyjąć miąższ. Pokroić w kostkę (można specjalną łyżeczką wyciąć kulki), odrzucić pestki. Połączyć z umytymi i osaczonymi winogronami i porzeczkami. Renklody opłukać, przekroić na ł, wyjąć pestki, pokroić miąższ na małe kawałki, połączyć z pozostałymi owocami. Cukier zagotować z wodą, zestawić, ostudzić, wlać rum lub inny aromatyczny alkohol, dokładnie wymieszać przygotowanym sosem polać owoce, schłodzić w lodówce. Sałatkę przełożyć do miseczki z arbuza, udekorować listkami mięty lub melisy.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin