Bajaderki.pdf

(64 KB) Pobierz
37870561 UNPDF
Bajaderki
Składniki
dag mąki dag masła lub margaryny
, 2 ,
dag cukru pudru jaja łyżka proszku do
, , , 5
pieczenia łyżka kakao szklanka mleka łyżek
, ( , ,
dowolnego dżemu bakalie rodzynki orzechy
),
skórka pomarańczowa kieliszek rumu
Sposóbprzyrządzania
proszkiem przesiać na stolnicę posiekać
z ,
jaja Ciasto wyrobić podzielić na dwie
części rozwałkować i . ( )
upiec dwa placki Jeden jeszcze ciepły
,
misce dodać kakao rozdrobnione bakalie rum
utrzeć na jednolitą masę Drugi placek posmarować
,
następnie przygotowaną masą Gotową
, ,
bajaderkę oblać lukrem pokroić na małe kwadraty każdy
.
udekorować cząstką orzecha włoskiego
50 , 25 , 20
Mąkę z ,
masłem dodać cukier i . ,
rozkruszyć w , , , ,
szklankę mleka i .
najpierw dżemem a .
 
37870561.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin