kotlety ziemniaczane z pieczarkami.pdf

(425 KB) Pobierz
Microsoft Word - Dokument10
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami
Składniki
dla 2-4 osób
ziemniaki, 1 kg
pieczarki, 20 dag
jajko, 1
mąka ziemniaczana,
panierka ''Kamis'' do kurczaka,
sól,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min
1. Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę i ostudzić. Pieczarki pokroić na plasterki i
podsmażyć. Ziemniaki wymieszać z mąka, jajkiem, pieczarkami i solą. Formować kotleciki.
obtaczać w panierce i smażyć na oleju z obu stron na złoto
2. Polecam obtoczyć w panierce do kurczaka ''''kamis'''' ponieważ jest ona z kurkumą, imbirem i
innymi egzotycznymi przyprawami i nadaje to niesamowity smak tym kotletom
337123497.001.png 337123497.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin