rassolnik_leningradzki.pdf
(
1345 KB
)
Pobierz
Microsoft Word - Cebularze
www.przykubkukawy.blox.pl
Rassolnik leningradzki
SKŁADNIKI
ü
2 sztuki ziemniaków
ü
35 g kaszy perłowej lub pęczaka
ü
0,5 marchwi
ü
0,5 pietruszki
ü
0,5 cebuli
ü
1 ogórek kiszony
ü
1 łyżka oliwy /masła
ü
4 szklanki bulionu mięsnego
ü
kawałek pora
ü
kawałek selera
ü
koperek
ü
sól
WYKONANIE
1.
Kaszę zalać gorącą wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie odlać wodę. Ponownie
zalać kaszę gorącą wodą i gotować do miękkości.
2.
Do bulionu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości ziemniaków,
a następnie dodać kaszę.
3.
Marchew, pietruszkę, seler, ogórek, por pokroić w słupki, cebulę w kostkę
i podsmażyć na oliwie na patelni. Dodać warzywa do zupy. Gotować do ich
miękkości. Doprawić solą 5minut przed końcem gotowania.
4.
Można dodać koperku, pokrojoną gotowaną szynkę lub śmietanę.
Notatki:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Veloute warzywne czyli zupa krem z brokułów, marchwi i ziemniaków.mpg
(15389 KB)
Veloute z borowików z orzechami laskowymi.mpg
(15444 KB)
Rosja__Szczi.jpg
(1192 KB)
Solanka mięsna I.rtf
(7 KB)
Solanka grzybowa.doc
(19 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin