Rzodkiewki z tofu.rtf

(5 KB) Pobierz
Rzodkiewki z tofu

Rzodkiewki z tofu

 

Składniki:

2 pęczki rzodkiewek

25 dag tofu

2 zielone ogórki

kilka orzechów laskowych lub włoskich

sok z cytryny

sos:

3 łki oleju arachidowego

1-2 łki jasnego octu winnego

l, pieprz

 

Rzodkiewki umyj, odetnij korzonki, wybierz młode, środkowe listki i je posiekaj. Tofu pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Ogórki (ze skórką) też pokrój w kostkę. Teraz musisz zemleć orzechy.

 

Rzodkiewki podziel na cząstki, wymieszaj z ogórkami i tofu, polej sosem z oleju i octu doprawionym solą i pieprzem. Posyp orzechami i posiekanymi listkami rzodkiewki.

 

Uwaga: zamiast oleju możesz uż jogurtu naturalnego (pojemnik) doprawionego solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin