Mus owocowy.doc

(0 KB) Pobierz

limonka

70 ml śmietany kremówki

230 g jeżyn / borówek / malin / truskawek

60 g cukru pudru

6 g żelatyny

białko

 

Zetrzeć skórkę limonki  i wymieszać ze ?mietaną. Odstawić do lodówki. Wycisnąć limonkę do garnka, dodać owoce i cukier, wolno podgrzewać, aż sok z owoców wchłonie cukier. Przykryć, gotować ok. 8 min., aż owoce zmiękną.

Namoczyć żelatynę w 3 łyżkach wody. Rozmieszać. Owoce poł?czyć z żelatyną i przecisnąć przez sitko. Ostudzić, przełożyć do lodówki na ok. 2h. Ubić ?mietanę, osobno ubić białko. Włożyć ?mietanę do owoców, dodać białko. Przed podaniem schłodzić.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin