Ziemniaczki w serowych szlafroczkach.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 8 średnich ziemniaków

 

• sól, łyżka oleju

 

• szklanka utartego, ostrego sera

 

• 3/4 szklanki kwaśnej śmietany

 

• 1 jajko, pieprz, bazylia, kminek, ostra papryka w proszku

 

Etapy przygotowania

 

1. Ziemniaki gotujemy na półtwardo w mundurkach i obieramy ze skórki. Wykładamy je na blachę do pieczenia wysmarowaną olejem i solimy.

 

2. Ser mieszamy ze śmietaną i jajkiem - doprawiamy pieprzem i bazylią. Takim kremem smarujemy ziemniaki i posypujemy je kminkiem wymieszanym z papryką.

 

3. Pieczemy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera. Jeśli piekarnik posiada grilla możemy jeszcze je podpiec. Znakomity do przygotowania tego dania jest kombwiwar.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin