Jaja sadzone po staropolsku.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

8 jaj,

 

2 - 3 łyżki tłuszczu,

 

100 g wątróbki z drobiu,

 

kilka rodzynek,

 

2 bułki,

 

natka pietruszki,

 

mleko,

 

łyżka tłuszczu do wątróbki,

 

sól i pieprz do smaku,

 

50 g żółtego sera.

 

 

Sposób przyrządzenia:

      

Wątróbkę opłukać, obrać z błon, pokroić w plastry, usmażyć, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, połączyć z opłukanymi rodzynkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić.

 

Przełożyć do naczyń wysmarowanych tłuszczem, wbić ostrożnie jaja, posypać przyprawami i startym serem.

 

Piec w gorącym piekarniku, aż białko się zetnie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin