Ser żółty smażony po polsku.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

30 dag twardego sera żółtego,

 

1 jajko,

 

łyżka mleka,

 

łyżka mąki,

 

tarta bułka do panierowania,

 

tłuszcz (najlepiej masło) do smażenia.

 

Sposób przyrządzania:

 

Ser pokroić na kawałki wielkości pudełka zapałek.

 

Jajko wybić, wymieszać dokładnie z mlekiem.

 

W przygotowanej mieszaninie zanurzać porcje sera, otaczać w mące, ponownie zanurzyć w jajku, a następnie w tartej bułce.

 

Przygotowany w ten sposób ser smażyć po obu stronach na patelni z rozgrzanym tłuszczem.

 

Gdy się równomiernie zrumieni, układać na ogrzanym półmisku, posypać posiekanym, szczypiorkiem lub natką pietruszki.

 

Podawać z dodatkiem surówek z młodych warzyw lub z zieloną sałatą i ciemnym pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin