Kotlety z jajek z warzywami .doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

7 jajek

1 kajzerka

1/2 opakowania mrożonej mieszanki warzywnej

100 ml mleka

3 łyżki tartej bułki

2 łyżki masła

sól, pieprz

3 łyżki posiekanego szczypiorku

tłuszcz do smażenia

 

Wykonanie:

 

Warzywa gotować 3 min w osolonej wodzie, osaczyć. 6 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać, posiekać, 2 łyżki odłożyć. Kąjzerkę namoczyć w mleku na ok. 10 min, dobrze odcisnąć. Posiekane jajka włożyć do miski, dodać kajzerkę, szczypiorek, warzywa, wbić surowe jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować kotlety, obtoczyć w bułce. Tłuszcz rozgrzać na patelni, kotlety usmażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z sałatą, posypane posiekanym jajkiem. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin