Spagetti.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

-  mięso mielone 0,5 kg wieprzowe;

 

-  2 średnie marchewki;

 

-  1 średnia pietrucha;

 

-  1/2 selera;

 

-  1 średnia cebula;

 

-  1/2 szklanki bulionu drobiowego z kostki;

 

-  koncentrat pomidorowy;

 

-  sól, cukier, pieprz, oregano, bazylia;

 

-  tarty parmezan;

 

-  makaron

 

-  odrobina masła i oleju

 

Wykonanie:

 

- mięso usmażyć na patelni na odrobinie oleju, mieszać i rozdrabniać tworzace się grudki; jeśli mięso było tłuste, nadmiar wytopionego tłuszczu odlać;

 

- wszystkie warzywa posiekać i udusić na miękko w garnku na łyżce masła; wlać przygotowany bulion i wszystko dokładnie zmiksować; dodać koncentrat, doprawić do smaku wymienionym przyprawami

 

- tak przygotowany sos połączyć z mięsem i dusić pod przykryciem 15-20 min; zmianę konsystencji załatwiamy dolaniem wody;

 

- makaron na mięso z sosem i na koniec posypać parmezanem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin