Ryba w sosie koperkowym.doc

(1 KB) Pobierz

Dla dziecka od: 1 roku

 

Składniki:

 

- pół kg filetów rybnych (wszystko jedno jakich)

 

- 2 łyżki masła

 

- 2 łyżki mąki

 

- szklanka wody lub wywaru z warzyw

 

- szklanka mleka

 

- 2- 3 łyżki posiekanego koperku

 

- cytryna

 

- sól

 

Sposób przyrządzania:

 

Filety (świeże albo mrożone) ugotuj w lekko osolonej i zakwaszonej wodzie lub wywarze.

 

Na patelni lub w rondelku roztop masło, wymieszaj z mąką i podgrzej (nie powinno się zrumienić).

 

Teraz powoli wlewaj mleko, cały czas mieszając i zagotuj.

 

Dopraw solą i cytryną, wrzuć koperek, wymieszaj.

 

Sosem koperkowym polej ugotowane filety.

 

Podawaj np. z ziemniakami puree. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin