Czekoladowy blok.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: ● 1/2 kg mleka w proszku ● kostka margaryny (20 dag) ● 2 szklanki cukru ● 10 dag herbatników ● 4 łyżki kakao ● 10 dag rodzynek ● ew. kilka kropli aromatu rumowego SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: ■ Mleko w proszku dokładnie wymieszać z kakao oraz rodzynkami. Herbatniki pokruszyć. ■ Margarynę włożyć do garnka, wsypać cukier, wlać ok. 1/2 szklanki wody i ew. skropić aromatem, często mieszając, zagotować. ■ Garnek z masą zdjąć z ognia, wsypać mleko z dodatkami oraz pokruszone herbatkniki, dokładnie wymieszać. ■ Masę nałożyć do formy keksowej, wyrównać, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin