SKŁADNIKI:
· 2 szkl mąki
· 3/4 szkl. cukru
· 1 cukier waniliowy
· 2 jajka
· 1 szkl. mleka
· 1/2 kostki masła
· 1 łyżka proszku do pieczenia
· szczypta soli
· garść rodzynek
· 1 jabłko
· cukier puder do posypania gotowych mufinek
PRZYGOTOWANIE:
Rodzynki zalać wrzątkiem i po ok.10min odcedzić, jabłko obrać i pokroić w kostkę, w rondelku rozpuścić masło i odstawić do ostygnięcia. Mąkę, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia wymieszać w misce, dodać jajka, mleko i masło, dodać rodzynki i znów wymieszać, nakładać łyżką do połowy foremek, włożyć 2-3 kosteczki jabłka, przykryć ciastem. Piec w temp.200st.ok.20min.Jak mufinki przestygną posypać je cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta wyszły mi 24 sztuki. SMACZNEGO!!!
ALL_THE_BEST