Biszkopt od Wiesi.doc

(24 KB) Pobierz
BISZKOPT OD WIESI

 

                           BISZKOPT OD WIESI

                          

                          Ciasto:

4 jajka

1 szkl cukru

1 szkl mąki

1 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wszystko zmiksować dość długo, włożyć do nagrzanego piekarnika 180stopni i piec około 25 min.

                         

                          Masa:

2 opakowania kremu tortowego w proszku

2 łyżki żelatyny

Masło roślinne

2 galaretki owocowe

świeże lub mrożone owoce

mleko

 

Krem przyrządzić według przepisu na opakowaniu, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a gdy napęcznieje podgrzać aż się rozpuści, ostudzić. Ostudzoną dodać do masy ciągle miksując. Masę wyłożyć na schłodzone ciasto położyć owoce i zalać tężejącą galaretką.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin