RAFAELLO
3 żółtka
3/4 szkl. cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
0,5l mleka
3 paczki krakersów
3 paczki wiórek kokosowych
3 kostki masła
Ugotować budyń wystudzić, 0.5 l mleka, odlać 1/4 szkl. rozrobić z mąką, a resztę zagotować. Do gotującego się mleka dodać rozrobioną mąkę dokładnie wymieszać. Do gorącego budyniu dodać cukier i cukier waniliowy, jak przestygnie dodać żółtka. Wystudzić. Budyń utrzeć z masłem dodać 2 paczki wiórek wymieszać. Na tacy lub blaszce ułożyć warstwę krakersów i posmarować masą. Dalej ułożyć krakersy i znów masę tak kilka warstw Na wierzchu masę posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki.
Gryzmek