Rafaello.doc

(25 KB) Pobierz
RAFAELLO

 

 

                                  RAFAELLO

 

                  3 żółtka

                  3/4 szkl. cukru

                     2 łyżki mąki pszennej

                     2 łyżki mąki ziemniaczanej

                     1 cukier waniliowy

                  0,5l mleka

                     3 paczki krakersów

                     3 paczki wiórek kokosowych

                     3 kostki masła                                                                                                                         

 

 

Ugotować budyń wystudzić, 0.5 l mleka, odlać 1/4 szkl. rozrobić z mąką, a resztę zagotować. Do  gotującego się mleka dodać rozrobioną mąkę dokładnie wymieszać. Do gorącego budyniu dodać cukier i cukier waniliowy, jak przestygnie dodać żółtka. Wystudzić. Budyń utrzeć z masłem dodać 2 paczki wiórek wymieszać. Na tacy lub blaszce ułożyć warstwę krakersów i posmarować masą. Dalej ułożyć krakersy i znów masę tak kilka warstw Na wierzchu masę posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin