Rolada kokosowa.doc

(24 KB) Pobierz
ROLADA KOKOSOWA

                           ROLADA KOKOSOWA

 

Masa I:

0,5 kostki masła

10 dag cukru pudru

1 żółtko

10 dag wiórek kokosowych

0,5 kieliszka alkoholu

Masa II:

3/4 szklanki wody

5 łyżek cukru

2 łyżki kakao

1 łyżka masła

3-4 paczki herbatników zemleć 

Masa I:

Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem na puszystą masę, dodać wiórki kokosowe, utrzeć i dodać alkohol.

 

Masa II:

Wodę zagotować z cukrem i kakao, lekko ostudzić dodać masło i zmielone herbatniki, zmiksować.

 

Na folie rozłożyć masę ciemną (wystudzoną), następnie kokosową i zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin