KREM BROKUŁOWY.doc

(26 KB) Pobierz
KREM BROKUŁOWY

                                KREM BROKUŁOWY         

               

 

                                   1 ½ brokuła,

                                        2 cebule (średnie),

                                        2 ząbki czosnku,

                                        2 marchewki,

                                       4 ziemniaki,

                                        1serek topiony śmietankowy

                                         (Hochland - prostokątny),

                                       1 kostka rosołowa Knorr,

                                          bazylia, oregano, kolendra.

 

Brokuły należy podzielić na cząstki i ugotować w wodzie nie osolonej (wody powinno być tyle, aby przykryła brokuły - około 0,75 l). W drugim garnuszku należy ugotować w wodzie nie osolonej ziemniaki i marchewkę.

Gdy już będą miękkie, należy je odcedzić i wrzucić do osobnego naczynia, do tego samego naczynia przełożyć ugotowane brokuły i podsmażoną cebulkę - zmiksować.

Do wody po brokułach dodać kostkę rosołową, serek topiony, bazylię, oregano, czosnek i rozgniecioną kolendrę - gotować do momentu roztopienia serka i kostki rosołowej. Do zmiksowanych warzyw dodać przygotowany wywar wedle uznania - zależy od pożądanej gęstości. Można dodać grzanki albo groszek ptysiowy.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin