SURÓWKA Z CZERWONYCH BURAKÓW OBIADOOWA.doc

(24 KB) Pobierz
SURÓWKA Z CZERWONYCH BURAKÓW OBIADOOWA

 

 

     SURÓWKA Z CZERWONYCH BURAKÓW OBIADOOWA

 

 

4 buraczki czerwone
2 jabłka
1 cebula
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki zielonej pietruszki
sól
pieprz
2 łyżki oleju

 

Buraki wyszorować, gotować w osolonej wodzie ok. 40 minut. Wyjąć i ostudzić. Utrzeć na tarce, na dużych oczkach. Jabłka umyć i utrzeć na tarce, na dużych oczkach. Cebulę obrać i posiekać w kostkę. Włożyć do salaterki i wymieszać, dodając olej sól, pieprz do smaku. Posypać natką. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin