KARPATKA.docx

(104 KB) Pobierz

KARPATKA

 

http://195.90.106.245/lay-gfx/skladniki.gif

CIASTO:C:\Documents and Settings\Właściciel\Pulpit\1.jpg
-1 szkl mąki
-1/2 kostki margaryny
-1 szkl wody
- 5 jajek
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
KREM:
- 1 margaryna
- 2/3 szkl cukru pudru
- 1 budyń śmietankowy

 

Czas
pieczenia: 45 minut


 

 

CIASTO: Zagotować wodę z margaryną. Gdy margaryna się rozpuści wsypywać powoli mąkę-energicznie mieszając aby nie było grudek.Gdy zgęstnieje odstawić do ostygnięcia. Następnie wbić jajka i ucierać mikserem na gładką masę.Podzielić na pół i upiec 2 placki.Każdy piec ok.45 minut-aż się zarumieni / w temp.180 st.C.

JEŚLI PIEKARNIK MA TERMOOBIEG TO MOŻNA PIEC 2 PLACKI RAZEM.

KREM: Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce budyniu.Utrzeć na gładką masę.Krem wyłożyć na jeden placek i przykryć drugim.Wierzch posypać cukrem pudrem.Schłodzić w lodówce.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin