Zupa czosnkowa 3Cos dla ludzio smialych.Sopa de ajo (Zupa czosnkowa)6 zabkow czosnku3 lyzki olej,4 plasterki bialego chleba (jak na tosty)1 lyzeczka mocnej papryki1 l goracego rosolu miesnegoSolPieprz Cayenne (mocna rzecz)Sos Tabasco (prosze ostroznie)1 jajko4 lyzki smietankiPietruszkaW bardzo goracym oleju podgrzac dolki czosnku i wajac (ja pozostawiam do zupy). Pokrojony w kostke bialy chleb obsmazyc w tym oleju, posypac papryka i zalac goracym rosolem. Doprawic sola, 1-2 kroplami Tabasco i bardzo niewielka iloscia Cayenne. Bez przykrywy na malym ogniu gotowac okolo 15 min. Jajko i smietankie dobrze wymieszac i polaczyc tym zupe, ale wiezej nie gotowac. Posypac pitruszka i podawac. Odmiana: mozna dodac winogrony bez pestek i kawalki melonu, ochlodzic to w lodowce i podawac w gorace dni. Wyprobowane osobiscie i b.smaczne.Smacznego
tatanka.com