Kiełbasa gruba jałowcowa.pdf
(
212 KB
)
Pobierz
347051134 UNPDF
Kiełbasa gruba jałowcowa:
mięso typu szynkowego może być karkowa, itd. ok 4kg
słoninka
jałowiec
sol peklowa i zwykła
czosnek 1 główka
pieprz czarny grubo mielony (ja lubię dużo ;) ok pól paczki)
Drobniejsze kawałki mięsa mielone na siatce 4mm, większe,
szynkowe krojone na kawałki ok 2-3cm, słonina krojona na kawałki ok 1cm. Możemy
trochę przemielić na sitku 4mm. Dodajemy sól peklową jakieś 2 łyżki i zwykłej soli do
smaku, zmiażdżony czosnek, pieprz i rozgniecione ziarna jałowca (pół paczki, im więcej
tym bardziej mocniejszy smak). Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na
1 dzień. Następnie napełniamy osłonki białkowe 55 mm, związujemy na kawałki ok 15 cm
i wędzimy do 4-5 godzin.
Autor: Tier
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Piwo jałowcowe.doc
(22 KB)
Kiełbasa gruba jałowcowa.pdf
(212 KB)
NALEWKA JAŁOWCOWA.bmp
(67 KB)
Sos jałowcowy do wołowiny.doc
(19 KB)
Likier jałowcowy.jpg
(150 KB)
Inne foldery tego chomika:
anyż gwiazdkowy
arcydzięgiel
babka zwyczajna
bazylia
Cayenne
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin