Naturalny sposób na wzmocnienie organizmu, uodpornienie na grypę i obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.
Składniki:
· · 35 dag czosnku świeżego
· · 250 ml spirytusu rektyfikowanego (95%)
Sposób wykonania:
1. Czosnek obrać i zmiażdżyć ręcznie albo w elektrycznej maszynce do mięsa lub w blenderze stojącym Ola (firma MPM). W ostateczności można posiekać malakserem.
2. W szklanym słoiku 1-litrowym miazgę czosnkową zalać spirytusem.
3. Dobrze wymieszać.
4. Odstawić na 10 dni w ciemne, chłodne miejsce, ale nie do lodówki.
5. Co 2-3 dni zamieszać.
6. Po 10 dniach przecedzić przez bardzo gęstą, mocną tkaninę i wycisnąć.
7. Odstawić jeszcze na 4 dni w ciemne miejsce. Nalewka przybiera kolor mleczno-
-bursztynowy.
Sposób dawkowania:
Nalewkę należy pić 3 razy dziennie starannie odmierzając kroplomierzem jej ilość do 50-100 ml maślanki, kefiru czy jogurtu. Każdorazowo zwiększa się o 1 kroplę nalewki na kolejną porcję aż do uzyskania 25 kropli, którą to dawkę stosuje się do wyczerpania nalewki. Zwykle trwa to ok. 4 miesięcy. Poniżej w tabelce podaję stosowanie nalewki w kolejnych dniach.
Dzień
Rano
Południe
Wieczór
1
1 kropla
2 krople
3 krople
2
4 krople
5 kropli
6 kropli
3
7 kropli
8 kropli
9 kropli
4
10 kropli
11 kropli
12 kropli
5
13 kropli
14 kropli
15 kropli
6
16 kropli
17 kropli
18 kropli
7
19 kropli
20 kropli
21 kropli
8
22 kropli
23 kropli
24 kropli
9
25 kropli
Kolejne dni
Dodatkowe rady:
Nalewkę oprócz stosowania wewnętrznego można stosować zewnętrznie, np. do płukania gardła ( przy skłonnościach do angin ).
Niewątpliwą zaletą jest brak charakterystycznego zapachu czosnku z ust osób zażywających nalewkę.
Nie należy stosować nalewki częściej niż raz w roku.
ev303