PIECZONY FILET INDYCZY.doc

(27 KB) Pobierz
PIECZONY FILET INDYCZY

 

 

 

 

 

 

 

                                     PIECZONY FILET INDYCZY

  1 duża pierś indycza

15 dkg wędzonego boczku

                                  1  duży por

   2  łyżki oleju
       szczypta rozmarynu

  1 kawałek żółtego sera

        Mięso opłukać, naciąć z jednej strony w poprzek, by powstała kieszeń. Posolić, pieprzyć i odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Por pokroić na grube plastry, boczek pokroić w słupki, przysmażyć na patelni, dodać por i poddusić. Ser pokroić w kostkę albo zetrzeć na tarce, dodać do boczku i pora, przyprawić pieprzem i rozmarynem. Przygotowanym farszem napełnić kieszeń indyczą. Rozcięcie spiąć wykałaczką, całość ścisło obwiązać bawełnianym sznurkiem.                                            

       Całość posmarować olejem, włożyć w foliowy rękaw, spiąć klipsem. Wstawić do piekarnika, piec około 45-60 min. Wtem. około 190-200 st.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin