KRÓLEWIEC.rtf

(18 KB) Pobierz
KRÓLEWIEC

KRÓLEWIEC.

Ciasto kruche:

                             30 dkg maki

                               8 dkg cukru

                              2 łyżki miodu

                              1 łyżeczka sody

                            15 dkg masła

                               1 jajko

Wszystko zagnieść, wyrobić i podzielić na 2 części.

             Ciasto biszkoptowe: 

                             5 łyżek cukru

                             5 łyżek mąki

                             5 jajek

                            ¼ łyżeczki proszku

                 Upiec biszkopt

Masa budyniowa: 8 dkg cukru ½ l mleka

1 łyżka maki

2 łyżki maki ziemniaczanej
25 dkg masła

Cukier waniliowy

 

               Wylewać gorąca masę na placek.

Polewa 1.

5 dkg kakao

3              łyżki cukru
5 dkg masła

                              

                     Polewa 2.

                           ½ masła

                           ½ szkl cukru

                           2 łyżki miodu

                         20 dkg orzechów włoskich

 

                   Gotować do uzyskania syropu

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin