SERNIK PIANKA.rtf

(17 KB) Pobierz
SERNIK „PIANKA"

     SERNIK PIANKA"

 

 

                                      Ciasto:

                                               1½ szkl mąki

                                            1/3 masła

                                                                                            ¼ szkl cukru

                                             1 łyżeczka proszku

                                               1 jajko

                                             1 łyżka śmietany

                                       

                                          Masa:

                                       4 kostki sera maślankowego
                                       1½ łyżki śmietany

                                                                     ½ l mleka

                                            3 łyżki oleju

                                            1 budyń śmietankowy

              

                                       Piana:

                                                                              ¼ szkl cukru pudru

                                        5 żółtek

 

Ser zemleć. Jajka utrzeć z cukrem i dodać pozostałe składniki, na końcu dodaje się surowe mleko. Wymieszać, wylać na ciasto. Piec około 45 min. w tem 180-190 st.

Białka ubić z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i wyłożyć na blachę, posypać wiórkami kokosowymi i-piec jeszcze około 20 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin