SCHAB Z GRZYBAMI.doc

(25 KB) Pobierz
SCHAB Z GRZYBAMI

 

 

                           SCHAB Z GRZYBAMI            

 

                                        4 niegrube plastry schabu bez kości,

                                        1 cebula,

                                      30 dag grzybów leśnych

                                           np. mrożonych,

                                       1 duży kubek kwaśnej śmietany,

                                          sól, pieprz, majeranek,

                                          olej do smażenia,

 

 

 

Poszatkowaną cebule podsmażyć na oleju. Dodać grzyby i plastry mięsa, doprawić i smażyć aż płyn z grzybów odparuje , mięso obracać.

Śmietanę dodać bezpośrednio na patelnię i dusić bez przykrycia około 10 min, mięso obracać co jakiś czas.

Powstały sos śmietanowy pysznie smakuje z ziemniakami lub   makaronem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin