Makaron w sosie piwnym.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaron w sosie piwnym

Makaron w sosie piwnym

 

Składniki:

35 dag makaronu (najlepiej rurek)

4 łki oleju

czerwona papryka

szklanka jasnego piwa

3 łki koncentratu pomidorowego

3 łki startego żółtego sera

łka majeranku

pieprz

l

 

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na paseczki. Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, włóż paprykę, koncentrat pomidorowy i czosnek, chwilę duś, mieszając. Następnie wlej piwo i całość duś 25 minut. Przypraw majerankiem, solą i pieprzem.

 

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, po czym odcedź. Wyłóż na ogrzany półmisek, polej sosem, wymieszaj i obficie posyp startym serem - podawaj natychmiast.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin