American Brownies.docx

(71 KB) Pobierz

Składniki

·                      125 g gorzkiej czekolady

·                      75 g miękkiego masła

·                      4 jajka

·                      175 g cukru

·                      1 cukier waniliowy

·                      100 g maki

·                      1/4 łyżeczki soli i proszku do pieczenia

·                      100 g siekanych orzechów włoskich

·                       

·                      Polewa:

·                       

·                      100 g cukru pudru

·                      1 łyżka kwaśnej śmietany

·                      50 g gorzkiej czekolady

·                      10 g miękkiego masła

 

Sposób przygotowania

1.                  1

Piekarnik rozgrzac do 200°C. Kwadratowa forme 20 cm natluscic (ostatecznie moze byc tortownica 24 cm), posypac maka i jej nadmiar odsypac.

2.                  2

Maslo i czekolade rozpuscic w garnku w niskiej temperaturze, zeby sie nic nie przypalilo. Dobrze wymieszac i lekko ostudzic.

3.                  3

W misce utrzec jaka, cukier, cukier waniliowy i sol. Pod koniec dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Nie mieszac dlugo jak bedziemy dodawac make. Na koncu dodac posiekane orzechy.

4.                  4

Ciasto wlac do formy i rownomiernie rozprowadzic. Piec 25 minut. Ostudzic i dopiero dzielic na czesci.

5.            Jezeli mamy ochotem mozemy przed krojeniem polac ciasto polewa.

6.            Polewa:

7.            Cukier puder wymieszac z kwasna smietana, dodac roztopiona i wystudzona czekolade i maslo. Dobrze wymieszac.

 

American Brownies

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin