NAPÓJ GRUSZKOWO-CYNAMONOWY.doc

(24 KB) Pobierz
NAPÓJ GRUSZKOWO - CYNAMONOWY

 

 

 

                        NAPÓJ GRUSZKOWO - CYNAMONOWY
 

 

                                Proporcje na 2 porcje
 

 

1 dojrzała soczysta gruszka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 200 ml mleka. 

Gruszkę umyć, obrać, wykroić gniazda, pokroić na kawałki i zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.

Nadal miksując dodawać śmietanę i cynamon, a zwalniając obroty miksera do najniższego poziomu dodawać mleko. Podawać ze słomkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin