SIRLOIN Z GRZYBAMI PORTOBELLO
½ kg krzyżowej, pokrojone w
kawałki 0,3x5cm,
4 całe duże grzyby Portobello,
1 łyżeczka przyprawy barbeque
albo pieprzu ziołowego,
1 łyżka oliwy z oliwek,
1 papryczka jalapeno, posiekana
2 cebule, posiekane albo szczypiorek,
albo zielone środkowe liście pora,
½ szklanki utartego sera,
1 łyżka siekanej natki pietruszki.
Oczyścić grzyby, odciąć nóżki, usunąć blaszki. Natrzeć kapelusze oliwą i przyprawami. Posiekać nóżki i smażyć z wołowiną, papryką i cebulą aż mięso przestanie być różowe.
Zdjąć z ognia i posypać pozostałymi przyprawami, serem i pietruszką. Nałożyć równe ilości w kapelusze grzybów.
Grilować nad średnio rozgrzanymi węglami przez 5 minut lub do momentu aż grzyby bedą miękkie.
Gryzmek