SIRLOIN Z GRZYBAMI PORTOBELLO.doc

(25 KB) Pobierz

 

 

      

                        SIRLOIN Z GRZYBAMI PORTOBELLO

 

 

 

 

                                 ½ kg krzyżowej, pokrojone w

                                     kawałki 0,3x5cm,

                                  4 całe duże grzyby Portobello,

                                  1 łyżeczka przyprawy barbeque

                                     albo pieprzu ziołowego,

                                 1 łyżka oliwy z oliwek,

                                1 papryczka jalapeno, posiekana

                                2 cebule, posiekane albo szczypiorek,

                                    albo zielone środkowe liście pora,

                                ½ szklanki utartego sera,

                                 1 łyżka siekanej natki pietruszki.

 

 

 

      Oczyścić grzyby, odciąć nóżki, usunąć blaszki. Natrzeć kapelusze oliwą i przyprawami. Posiekać nóżki i smażyć z wołowiną, papryką i cebulą aż mięso przestanie być różowe.       

      Zdjąć z ognia i posypać pozostałymi przyprawami, serem i pietruszką. Nałożyć równe ilości w kapelusze grzybów.

      Grilować nad średnio rozgrzanymi węglami przez 5 minut lub do momentu aż grzyby bedą miękkie.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin