CAMEMBERT ZAPIEKANY Z WARZYWAMI.doc

(25 KB) Pobierz
CAMEMBERT ZAPIEKANY Z WARZYWAMI

 

                     CAMEMBERT ZAPIEKANY Z WARZYWAMI

 

 

 

 

                               2 zielone lub żółte papryki

                             4 pomidory

                             20 dag fasoli konserwowej (może być

                                  konserwowa lub mrożona)

                              1 puszka kukurydzy

                             2 serki camembert

                               2 łyżki masła

                                  natka pietruszki, sól, pieprz

 

   

 

   Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, włożyć do rondelka ze stopionym masłem i dusić 3 - 4 minuty.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i wyjąć pestki.

Kukurydzę i fasolkę starannie osączyć, natkę posiekać.

            Wszystkie warzywa i natkę połączyć, wymieszać i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Ser pokroić w plasterki i ułożyć na jarzynach. Zapiekać w gorącym piekarniku, aż ser się roztopi. Potrawę tę można przyrządzić również w kokilkach. Podawać z pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin