CAMEMBERT ZAPIEKANY Z WARZYWAMI
2 zielone lub żółte papryki
4 pomidory
20 dag fasoli konserwowej (może być
konserwowa lub mrożona)
1 puszka kukurydzy
2 serki camembert
2 łyżki masła
natka pietruszki, sól, pieprz
Umyte strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, włożyć do rondelka ze stopionym masłem i dusić 3 - 4 minuty.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i wyjąć pestki.
Kukurydzę i fasolkę starannie osączyć, natkę posiekać.
Wszystkie warzywa i natkę połączyć, wymieszać i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Ser pokroić w plasterki i ułożyć na jarzynach. Zapiekać w gorącym piekarniku, aż ser się roztopi. Potrawę tę można przyrządzić również w kokilkach. Podawać z pieczywem.
Gryzmek