JARZYNOWE ROLADKI.doc

(26 KB) Pobierz
JARZYNOWE ROLADKI

 

                                JARZYNOWE ROLADKI

 

 

 

                                          16 płatków lazanii

                                          4 marchewki

                                           1 duża cukinia

                                          2 cebule

                                            1 pęczek natki pietruszki

                                            1 szklanka soku pomidorowego

                                            2 łyżki oleju

                                           1 łyżka masła

                                             sól, pieprz

 

   

 

 

   Cukinię umyć, pokroić w drobną kostkę. Marchewki oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w drobną kostkę.

Natkę pietruszki opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na oleju.

            Na patelnię dołożyć cukinię i marchewkę. Zamieszać, smażyć kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem. Płatki lazanii wkładać partiami do osolonego wrzątku, gotować 3 - 5 minut. Osączyć, ułożyć pojedynczo do wystudzenia.

            Każdy płat przekroić wzdłuż na pół. Na płatki lazanii położyć warzywa, posypać natką, zwinąć rulony. Ułożyć je w brytfannie posmarowanej masłem. Zalać sokiem, zapiekać 15 minut w 180ºC.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin