RAGOUT Z GRZYBÓW
50 dag grzybów
2 cebule
2 ząbki czosnku
4 ziemniaki
2 marchwie
2 ogórki
1 szklanka bulionu
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól pieprz olej tymianek
Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby, dusić 15 minut. Ziemniaki, marchew i ogórki obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki.
Ogórki przekroić, łyżeczką wybrać pestki, pokroić. Do grzybów dodać ziemniaki i marchew, podlać bulionem (z kostki), doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić 20 minut. Dodać ogórki i koncentrat pomidorowy i poddusić.
Gryzmek