RAGOUT Z GRZYBÓW.doc

(25 KB) Pobierz

 

 

 

 

    

                                 RAGOUT Z GRZYBÓW

 

 

 

                                      50 dag grzybów

                                       2 cebule

                                         2 ząbki czosnku

                                       4 ziemniaki

                                         2 marchwie

                                         2 ogórki

                                        1 szklanka bulionu

                                         1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

                                            sól  pieprz olej tymianek

 

   

 

 

   Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.

W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju, zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby, dusić 15 minut. Ziemniaki, marchew i ogórki obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki.

            Ogórki przekroić, łyżeczką wybrać pestki, pokroić. Do grzybów dodać ziemniaki i marchew, podlać bulionem (z kostki), doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić 20 minut. Dodać ogórki i koncentrat pomidorowy i poddusić.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin