NALEŚNIKI CYGAŃSKIE.doc

(25 KB) Pobierz
NALEŚNIKI CYGAŃSKIE

 

 

 

                                 NALEŚNIKI CYGAŃSKIE

 

 

 

 

                                     2 jajka,

                                    1 szklanka wody gazowanej,

                                    5 łyżek oleju,

                                    1 puszka kukurydzy konserwowej,

                                    1 puszka fasoli konserwowej czerwonej,

                                    1 szklanka mleka,

                                    2 szklanki mąki,

                                       sól,

                                    1 sos cygański WINIARY,                           

             

             

 

                                         

   Z jajek, mleka, wody, oleju, soli i mąki wykonać ciasto na naleśniki i usmażyć je. Kukurydzę zmieszać z fasolą (można podgrzać). Przygotować sos cygański wg przepisu na opakowaniu.

   Naleśniki nadziać fasolą i kukurydzą - zawinąć i polać sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin