TARATOR.doc

(25 KB) Pobierz
TARATOR – CHŁODNIK NA GORĄCE DNI

 

 

 

                    TARATOR – CHŁODNIK NA GORĄCE DNI   

             

 

 

                                  6 ząbków czosnku             

                                  2 świeże ogórki             

                                  1 litr jogurtu naturalnego             

                                 ½ łyżeczki rosołu z drobiu instant             

                                  1 łyżeczka słodko - pikantnego sosu chili 

                                  2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

                           

             

   Czosnek przecisnąć przez praskę. Ogórki zetrzeć na tarce. Czosnek i ogórki przełożyć do garnka. Rosół zalać 1/2 szklanki gorącej wody, ostudzić i dodać do ogórków, wymieszać.

   Wszystko zalać jogurtem, dodać sos słodko - pikantny, wymieszać, ew. dodać trochę soli. Wstawić do lodówki, dobrze schłodzić. Tarator podawać posypany posiekanymi orzechami włoskimi.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin